Прикарпатця, який зрубав кілька дерев на Долинщині, оштрафували

Фото ілюстративне

Долинський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який зрубав кілька дерев у «Болехівському лісгоспі» на території с.Рахині.

11 липня 2022 року обвинувачений позичив у сусіда бензопилу пішов до лісу, щоб заготовити дрова для матері. Він встиг зрізати граб, а під час зрізання явора у нього затупилася пила. Поки він заточував ланцюг приїхали правоохоронці, які виявили його на місці самовільної рубки.

Обвинувачений визнає свою вину повністю, а також визнає заявлений цивільний позов, просить суд не допитувати свідків по справі, не досліджувати письмові докази. Його позиція є добровільною та істинною, розуміє, що в разі оскарження вироку він буде позбавлений права оспорювати ці фактичні обставини в апеляційному порядку. У вчиненому розкаюється, просить суворо його не карати, врахувавши його щире каяття та часткове добровільне погашення шкоди.

Лісгосп оцінив шкоду в майже 37 тисяч гривень.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1ст.246КК України та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 1000 (одна тисяча) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень 00 коп.

Крім того, на користь Долинської міської ради стягнули 34 тисячі гривень збитків завданих державі незаконною рубкою дерев.

Вирок виніс суддя В.Тураш за участю прокурора - Тепчука В.В.

На вирок суду сторонами може бути подана апеляція до Івано-Франківської області апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.