У ЦМКЛ Івано-Франківська передали медичне обладнання

У рамках робочої поїздки на Прикарпатті побував заступник міністра охорони здоров’я України Богдан Боруховський.

У супроводі директора Департаменту охорони здоров’я Ігоря Дмитренка, замміністра відвідав низку лікувальних закладів області, зокрема Івано-Франківську обласну клінічну лікарню, Прикарпатський клінічний онкологічний центр та центральну міську клінічну лікарню. А також зустрілися із заступницею голови обласної військової адміністрації Людмилою Сірко.

Заступник міністра охорони здоров’я України перевірив роботу лікарень в умовах війни, поспілкувався з керівниками закладів про проблемні питання, перспективи та шляхи розвитку. Йшлося про можливості оновлення матеріально-технічної бази, добудову нових корпусів, ремонт та реконструкцію відділень, а також про безперебійне забезпечення лікарень киснем в новому епідсезоні. Одним з ключових питань було придбання лінійного прискорювача для онкоцентру.

Більше того, користуючись нагодою, передали ЦМКЛ новий УЗД апарат закуплений Міністерством охорони здоров’я за державні кошти. А також сьогодні благодійна організація «Благодійний фонд Віктора Лещинського» передала два апарати штучної вентиляції легень, два звичайних і один модульний монітори пацієнта та вісім шприцевих насосів з розхідними матеріалами.

Крім того, як зазначив очільник галузі охорони здоров’я області Ігор Дмитренко, – це не єдиний заклад, який отримав обладнання від МОЗу, адже на днях ще кілька лікарень отримали такі ж УЗД апарати та електрокардіографи.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.