Суд оштрафував зоозахисницю, яка побила жінку у Калуші

Калуський міськрайонний суд виніс вирок керівниці громадської організації «Дім Сірка м.Калуш», яка побила жінку.

28 травня 2022 року близько 21:25 потерпіла перебувала в м.Калуші по вул. Чорновола, 72, поблизу притулку для тварин «Дім Сірка», куди вона принесла цуценя. В цей час на автомобілі їхала керівниця «Дім Сірка м.Калуш», яка побачила жінку, що залишила цуценя. Між жінками спалахнув словесний конфлікт, який переріс у шарпанину та бійку. Зоозахисниця умисно нанесла один удар кулаком правої руки в область лівої щоки, один удар кулаком правої руки в область носа, три удари кулаком правої руки в область спини, а саме в верхню ліву частину та два удари кулаком правої руки в ліву руку потерпілої.

У підсумку потерпіла зазнала ушкоджень, які відповідно до висновку судово-медичної експертизи відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Допитана у судовому засіданні обвинувачена вину не визнала. Біля притулку помітила жінку, яка бігла на зустріч автомобілю, а за нею прямувало маленьке цуценя. Вона наздогнала дівчину та зловила її за руку, то остання почала викручуватися та хотіла втекти. В результаті цього між ними виник конфлікт, оскільки їй здалося, що вона має намір підкинути собаку до притулку. При цьому вони обидвоє почали кричати одна на одну. Також вона тримала потерпілу лівою рукою за її руку та намагалася сфотографувати її, однак остання викручувалася. Після чого вона направилася до автомобіля, забравши цуценя, поїхали на територію притулку. Вона наголосила на тому, що жодних ударів нікому не наносила, а тільки тримала за руку та намагалася її сфотографувати, а та в свою чергу викручувалася. Конфлікт був емоційний з та на повищених тонах з обох сторін. При цьому, позовні вимоги потерпілої не визнає, оскільки вважає, що ні моральної, ні фізичної шкоди потерпілій не завдавала.

Незважаючи на повне невизнання вини самою обвинуваченою, її вина у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України, підтверджується показами потерпілої та показами п’яти свідків, які були допитані в судовому засіданні,а також дослідженими в судовому засіданні письмовими доказами.

Потерпіла суду пояснила, що 28 травня 2022 року вона разом з своєю мамою, сином та з своєю собакою поверталися від старого будинку, який належить її матері, та за яким вони здійснювали догляд. Біля притулку до них прибився цуцик, який продовжував рухатися за ними по дорозі. Тоді вона вирішила повернути собачку на те місце, де він перебував і сказала, щоб мама, син з їхньою собакою ішли вперед, а вона взявши на руки цуценя віднесла його на траву , близько 30 м від воріт притулку «Дому Сірка». Після цього почала швидко від нього тікати, щоб він її не наздогнав. Окремо зазначила, що за її участі проводився слідчий експеримент, в ході якого вона детально показала та розказала про всі події. При призначенні покарання покладається на розсуд суду. Вимоги заявленого цивільного позову підтримала та просила стягнути з обвинуваченої моральну шкоду, яку оцінює в 20 000 гривень.

Суд визнав зоозахисницю винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 125 ч. 1 КК України та призначив покарання - штраф в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн. Цивільний позов потерпілої про стягнення моральної шкоди задовольнив частково. Стягнув із зоозахисниці на користь потерпілої в рахунок відшкодування моральної шкоди 5 000 (п’ять тисяч) грн.

Вирок винесла суддя Олександра Кардаш за участю прокурора Хомика О.П.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді протягом 30 днів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.