Прикарпатця, у якого на блокпосту знайшли ніж, оштрафували

Рогатинський районний суд виніс вирок уродженцю Львівщини, який чинив умисні дії, що виразились у незаконному носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу.

7 липня 2022 року обвинувачений, перебуваючи в лісовому масиві, що на території Кліщівнянського старостинського округу, неподалік с.Кліщівни, де у траві знайшов ніж у чохлі.

«Усвідомлюючи, що знайдений ним предмет є холодною зброєю, не маючи передбаченого законом дозволу на носіння холодної зброї, забрав із собою віднайдений ніж у чохлі та незаконно переніс його до автомобіля ВАЗ 2109, де помістивши біля переднього водійського сидіння, став перевозити та ним користуватися», - йдеться у вироку суду.

9 липня 2022 року близько 11 год 00 хв., обвинувачений керуючи даним транспортним засобом в м.Рогатині по вул. Галицька,6 був зупинений працівниками сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №4 ( м.Рогатин) на блокпості №41, для перевірки документів. Під час перевірки документів водій добровільно видав працівникам поліції знайдений ним предмет, який є холодною зброєю - ножем, що відповідає техніко-криміналістичним вимогам до мисливських ножів загального призначення, що є різновидом клинкової холодної зброї.

Обвинувачений в судовому засіданні визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 263 КК України, за обставин, які викладені в обвинувальному акті. У вчиненому щиро розкаявся та просив суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.263 КК України та призначити йому покарання із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України у виді штрафу в розмірі 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює 12 750 гривень. Ніж передадуть на потреби Збройних Сил України.

Вирок виніс суддя Руслан Могила за участю прокурора Шувара М.Т.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.