Водій, який збив на смерть жінку в Івано-Франківську, отримав два роки обмеження волі

Івано-Франківський міський суд виніс вирок водієві, який скоїв смертельний наїзд на жінку в Івано-Франківську.

28 жовтня 2019 року приблизно о 18:30 у районі вулиць Бандери-Сахарова водій автомобіля Citroen Berlingo збив жінку на нерегульованому переході.

У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху України відбулась дорожньо-транспортна пригода, яка у підсумку призвела до смерті потерпілої.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винуватим у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення та підтвердив обставини вчиненого кримінального правопорушення відповідно до викладеного в обвинувальному акті. За його словами, була похмура погода і він не побачив жінку, яка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу, зліва направо, відносно напрямку його руху. Обвинувачений вказав, що здійснив маневр екстреного гальмування, однак зупинити транспортний засіб не зміг, оскільки відстань до потерпілої була невеликою та вчинив наїзд на потерпілу. Просив суд звільнити його від відбування покарання з випробуванням.

Свідок суду пояснила, що у потерпілої взагалі немає родичів, а вона є її подругою та сусідкою. Після ДТП вона надавала допомогу потерпілій в лікарні, а саме купувала необхідні медикаменти, побутові речі та продукти харчування. Кошти за медикаменти, придбання яких було підтверджено чеками, повертав обвинувачений. Будь-які інші кошти обвинуваченим не надавались. Зазначила, що витрати на поховання та придбання пам`ятника понесла саме вона і обвинувачений нічого не компенсував. Також вказала, що після ДТП потерпіла знаходилась при свідомості і повідомила їй, що переходила дорогу на пішохідному переході не порушуючи ПДР, однак нічого не пам’ятає про деталі ДТП.

«Винуватість водія у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України також доводиться оголошеними та дослідженими безпосередньо в судовому засіданні письмовими доказами», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та із застосуванням ч.1 ст.69 КК України призначив йому покарання у виді обмеження волі на строк 2 (два) роки з позбавлення права керувати транспортними засобами строком на 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Василь Тринчук за участю прокурорів: Калинчук Л.В., Когута В.В.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.