Уродженець Криму, у якого виявили карабін, отримав три роки ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Криму, у якого вилучили карабін в Івано-Франківську.

23 листопада 2017 року по місцю проживання обвинуваченого правоохоронці провели обшук та виявили карабін «Сайга» з патронами.

«Зброя перероблена із гладкоствольного одноствольного магазинного карабіну «Сайга» - 12С, 12-го калібру, шляхом видалення штатного складного прикладу та укорочення ствола до залишкової довжини 628 мм. Видалення прикладу й укорочення ствола досліджуваної зброї призвело до зміни попередніх конструктивних і балістичних властивостей зброї, яка втратила своє попереднє цільове мисливське призначення і стала якісно новим нестандартним типом зброї, набувши властивостей багатоцільової вогнепальної бойової зброї, призначеної для бойового використання на середніх та близьких дистанціях, в обмеженому просторі, а також подачі світлових та звукових сигналів при використанні спеціальних патронів, і тому дана зброя до категорії мисливських (спортивних) гладкоствольних рушниць не відноситься. Зброя придатна до стрільби патронами 12го калібру до гладкоствольної вогнепальної зброї», - йдеться у вироку суду.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину не визнав, суду пояснив, що 22.11.2017 року йдучи додому в під’їзді будинку знайшов сумку, яку він взяв собі та поклав в квартирі. Наступного дня зранку прийшли працівники поліції, які вилучили в обвинуваченого знайдений ним карабін. Оскільки, на той час обвинувачений вживав наркотичні засоби, це могло бути причиною того, що він залишив в себе чужу сумку зі зброєю. Проте, обвинувачений вважає себе невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, у зв’язку з чим просить його виправдати.

Незважаючи на те, що обвинувачений свою вину не визнав, його вина у вчиненому доводиться сукупністю наступних доказів.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст.263 ч.1 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк три роки. До набрання вироком законної сили застосував до обвинуваченого запобіжний захід у виді тримання під вартою, взявши обвинуваченого під варту негайно в залі судового засідання.

Вирок виніс суддя Олег Лазарів за участю прокурора Гринишина В.Д.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.