Пенсіонера з Коломийщини, який вирощував снодійний мак, оштрафували на 1700 гривень

Фото ілюстративне

Коломийський міськрайонний виніс вирок уродженцю Старого Гвіздця Коломийського району, який незаконно вирощував рослини маку.

15 липня 2022 року в ході проведення обшуку на земельній ділянці пенсіонера було виявлено та вилучено 108 (сто вісім) рослин, які відповідно до висновку експерта є нарковмісними рослинами виду Мак снотворний.

До вказаного обвинувального акту долучена письмова заява обвинуваченого, відповідно якої він беззаперечно визнає свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України, не оспорює встановлені досудовим розслідуванням обставини, згідний на розгляд обвинувального акту у спрощеному провадженні без проведення судового розгляду в судовому засіданні без його участі, ознайомлений з обмеженнями на апеляційне оскарження, згідний із призначенням покарання в межах санкції ч.1 ст.310 КК України у виді штрафу, який має змогу сплатити.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України та призначив покарання у виді штрафу в розмірі сто неоподаткованих мінімумів доходів громадян в сумі 1700 (одна тисяча сімсот) гривень.

Вирок винесла суддя І.Третьякова.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.