Калушанина, який купив водійські права, оштрафували на 850 гривень

До Калуського міськрайонного суду надійшла кримінальна справа щодо обвинуваченого, який умисно використовував завідомо підроблений документ.

Згідно матеріалів справи, чоловік умисно використовував завідомо підроблений документ - посвідчення водія категорії «А,В,С», виданого на своє ім’я у власних потребах, для керування автотранспортним засобом скутер (мопед).

«У липні 2022 обвинувачений рухаючись скутером в м. Калуші, за порушення правил дорожнього руху ПДР України, був зупинений працівниками поліції. При перевірці документів поліцейські виявили посвідчення водія, яке містило ознаки підробки та згідно бази даних «Єдиного державного реєстру МВС України у територіальних сервісних центрах» посвідчення водія чоловік не отримував, навчання в автошколі не проходив, а посвідчення водія категорії «А,В,С» не видавалось», - повідомили в Калуському міськрайонному суді.

Згідно висновку експерта, надане на дослідження посвідчення водія за способами нанесення зображень та елементами захисту не відповідає посвідченням водія, які знаходяться в офіційному обігу.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю. У вчиненому розкаявся та просив його суворо не карати.

Суд призначив покарання у виді штрафу у розмірі 850 грн. Підроблене посвідчення водія, суд постановив після вступу вироку в законну силу знищити.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.