Прикарпатку, яка намагалась підкупити сімейного лікаря, оштрафували на 1700 гривень

Рожнятівський районний суд виніс вирок уродженці селища Перегінського, яка спробувала підкупити сімейного лікаря у Рожнятові.

27 липня 2022 року, близько 11 години 25 хвилин обвинувачена прийшла у «Центр первинної медичної допомоги» Рожнятівської селищної ради, зайшла до приміщення службового кабінету № 17, де запропонувала сімейному лікарю неправомірну вигоду у виді грошових коштів в сумі 2000 гривень, у власних інтересах, за виготовлення документів про тимчасову непрацездатність, а потім поклала 2000 гривень на стіл під документи, тим самим надала неправомірну вигоду працівнику медичного закладу.

Однак, працівник Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги» Рожнятівської селищної ради відмовився прийняти запропоновані йому гроші в сумі 2000 гривень та повідомив про вказаний факт телефоном колл-центр ГУНП в Івано-Франківській області на номер «102».

В ході судового засідання обвинувачена вину в скоєнні кримінального правопорушення визнала у повному обсязі, розкаявшись в скоєному, своїми показами підтвердила обставини, викладені в обвинувальному акті. Суду пояснила, вони прийшла у кабінет, де здійснював прийом сімейний лікар та запропонувала йому неправомірну вигоду у виді грошових коштів в сумі 2000 гривень, у власних інтересах, за виготовлення документів про тимчасову непрацездатність. Гроші вона поклала на стіл під аркуш паперу, однак лікар відмовився їх взяти та викликав працівників поліції.

Щодо особи обвинуваченої суд бере до уваги, що остання має стійкі соціальні зв`язки, на профілактичних обліках у лікарів психіатра та нарколога не перебуває, за місцем проживання характеризується позитивно, є такою, що раніше не судима. Обставиною, що пом’якшує покарання обвинуваченої, є її щире каяття у скоєнні злочину та активне сприяння його розкриттю.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 354 Кримінального кодексу України та призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одну тисячу сімсот) гривень.

Вирок винесла суддя Людмила Сокирко за участю прокурора Шутки І.І.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.