Прикарпатець, який крав велосипеди та елітний алкоголь, отримав два роки ув’язнення

Надвірнянський районний суд виніс вирок жителю Надвірнянщини, який скоїв кілька десятків крадіжок.

Обвинувачений вже мав судимості за майнові злочини у 2006, 2010 та 2021 роках. На шлях виправлення не став, правильних висновків для себе не зробив та в період незнятої та непогашеної судимості вчинив повторно умисні кримінальні правопорушення.

У березні 2021 року обвинувачений скоїв 5 крадіжок з магазинів Надвірни. Брав елітний алкоголь з вітрини, ховав під курткою та виходив з магазину.

26 березня 2021 року обікрав будинок своїх батьків, звідки виніс телевізор.

11 квітня 2021 року вкрав велосипед вартістю 2700 гривень.

У серпні-вересні 2021 року скоїв три крадіжки з магазинів. Цього разу брав засоби для гоління та туалетну воду.

24 серпня 2021 року вкрав велосипед вартістю більше 9 тисяч гривень.

23 вересня 2021 року вкрав велосипед вартістю 11 тисяч гривень.

21 жовтня 2021 року вкрав велосипед вартістю 7 тисяч гривень.

У листопаді 2021 року скоїв 4 крадіжки елітного алкоголю з магазинів міста та району.

У листопаді-грудні скоїв дві крадіжки з магазинів. Взяв шоколадні вироби та дитячу іграшку.

18 грудня вкрав з магазину на заправці декілька навушників та шапку.

У лютому 2022 року обвинувачений під час розмови зі слідчим видав згорток з амфетаміном, який він нібито знайшов на вулиці.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень. Так вказав, що є залежним від наркотичних препаратів, неодноразово проходив добровільно лікування, однак продовжував вживати наркотичні засоби, саме тому йому були необхідні кошти. В зв’язку з цим він у період з 07.03.2021 по 2022 рік вчиняв крадіжки з магазинів алкогольних напоїв та косметичних засобів, а з під`їздів будинків громадян та приміщень кафе велосипеди, а також з будинку його батьків вчинив крадіжки речей. Всі викрадені речі продавав, щоб мати власні кошти, роботи на час вчинення крадіжок не мав. Крім того він двічі незаконно придбав та зберігав психотропні речовини без мети збуту. З розміром заподіяної шкоди погоджується, зазначивши, що частково таку відшкодував, а решту - не зміг, бо не працює. Розуміє, що вчинив неправильно, кається, про вчинене шкодує.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень. На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим покаранням, визначив обвинуваченому остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки.

Вирок винесла суддя Олександра Міськевич за участю прокурора Федорчука В.Ю.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.