На Івано-Франківщині затримали членів групи, які вирощували коноплі у значних обсягах

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрито та затримано групу осіб за підозрою у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, незаконному виробництві та збуті наркотичних речовин у великих розмірах, незаконному посіві та вирощуванні конопель (ч.1 ст. 263, ч.2 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України).

«За даними слідства, четверо спільників за попередньою змовою та з метою збуту вирощували нарковмісні коноплі. Протиправну діяльність вони організували посеред лісових насаджень на чотирьох земельних ділянках в Івано-Франківському районі, які засіяли цими рослинами, доглядали, збирали та висушували їх, а далі фасували та реалізовували готову наркопродукцію. Під час санкціонованих обшуків вилучено понад 200 кущів коноплі, більше 10 кг наркотичного засобу, обіг якого заборонено – канабіс, пристрій для подрібнення та очищення наркотичного засобу, обладнання для зважування та фасування, грошові кошти. За попередніми даними вартість вилучених наркотичних речовин – понад 30 млн грн», - повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

Чоловіків затримано у порядку ст. 208 КПК України. На даний час вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів – тримання під вартою.

«Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області та слідчі слідчого управління обласної поліції, налагодив «агронаркобізнес» раніше засуджений місцевий мешканець. У спільники залучив трьох осіб. Ділки займалися вирощуванням та збутом конопель. Для цього засіяли чотири земельні ділянки коноплями, а щоб не привертати увагу до посівів, обрали угіддя поблизу населеного пункту серед лісових насаджень. Кожен з учасників угруповання відповідав за свій напрямок: підготовку земельних ділянок та їх засівання, процес догляду за рослинами, збір «врожаю», висушування, фасування та реалізацію готової наркотичної продукції. Збували товар на території області», - повідомили у поліції.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Івано-Франківській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань області ДСР Національної поліції України

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.