Суд заочно засудив бойовика «ЛНР» до 15 років позбавлення волі

Суд виніс вирок заступнику командира окремої артилерійської бригади спеціального призначення т. зв. «народної міліції лнр» збройних сил рф.

«Контррозвідка СБУ встановила особу заступника командира ворожої артбригади та зібрала вичерпні докази підтримки ним злочинної агресії рф для його засудження. Журба Олександр Васильович, 1971 року народження, мешканець міста Ровеньки Луганської області, вступив до незаконного збройного формування у складі південного військового округу збройних сил рф на окупованій території Луганщини восени 2014 року. Воював проти України спочатку на посаді заступника командира артилерійської бригади з озброєння, надалі – як заступник командира з автотранспорту у званні полковника. На цих посадах відповідав за постачання ракетно-артилерійського озброєння, автотранспорту та паливно-мастильних матеріалів з російської федерації. Перебував на постійному контакті зі своїми командирами в рф. Займався технічним забезпеченням угруповання, утриманням боєприпасів та забезпеченням ними підрозділів. Контролював експлуатацію та ремонт озброєння, військової техніки та іншого військового майна, збереження зброї та боєприпасів на складах», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Олександра Журбу визнано винним в участі у терористичній організації і сприянні її діяльності, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Його засуджено в порядку спеціального судочинства до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області. Обвинувачення в суді підтримувала Івано-Франківська обласна прокуратура.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.