Жителя Долинщини, який крав картоплю у сусіда, оштрафували

2 серпня Долинський районний суд оштрафував жителя села Ракова Калуського району, який 29 липня цього року, перебуваючи на земельній ділянці в урочищі ”Копань” викрав з неї 10 кг картоплі, вартістю 150 гривень.

У судовому засіданні правопорушник вину не визнав, зазначивши, що пояснення не бажає давати відповідно до ст.63 Конституції України.

«Потерпілий був більш багатослівним та у судовому засіданні все детально розповів про проведене ним «слідство». Як добрий господар весною посадив на своєму городі картоплю та постійно за нею доглядав. Одного дня побачив, що протягом тижня в нього з городу хтось викопує картоплю. Щоб дізнатись хто злодій, встановив камеру відеоспостереження, що працює на рух, яка і зафіксувала як односельчанин викопував картоплю та згодом, забравши її, пішов. Маючи відзнятий матеріал звернувся в поліцію для притягнення винного до відповідальності», - повідомили в пресслужбі суду.

Попри невизнання своєї вини правопорушником та відмову пояснити свої дії суд все ж притягнув його до відповідальності на підставі здобутих і перевірених у судовому засіданні доказів, зокрема і відео з камери, на якому зафіксовано, як безсоромний правопорушник копає картоплю серед білого дня, а згодом виносить її в поліетиленовому пакеті.

Крім штрафу в розмірі 340 гривень з правопорушника також стягнуто 496 гривень судового збору.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.