Косівський поліцейський, який вимагав хабар, заплатить штраф

Косівський районний суд виніс вирок патрульному поліцейському, який вимагав хабар.

У січні 2018 року житель Коломиї скоїв ДТП в с.Стопчатові Косівського району. Для з`ясування обставин водій приїхав до відділку поліції, де зустрівся із раніше незнайомим йому інспектором сектору реагування патрульної поліції № 2 Косівського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області старшим лейтенантом поліції, якому було доручено розгляд матеріалів за фактом ДТП.

«Під час розмови, поліцейський повідомив, що водія може бути притягнуто до відповідальності не тільки за порушення правил дорожнього руху що спричинили ДТП, а й за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп`яніння, що у свою чергу передбачає позбавлення останнього права керування транспортними засобами. Він повідомив, що в разі передачі йому неправомірної вигоди у розмірі 450 доларів США, або еквівалентної суми - 12 000 грн., він готовий повернути останньому номерний знак від автомобіля, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу «Хонда Акорд Купе» і не складати протокол про вчинення правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП, на що водій погодився», - йдеться у вироку суду.

Часткова передача коштів відбулася 15 та 17 січня, а 17 січня поліцейського затримали під час передачі «»третього траншу».

В судовому засіданні обвинувачений винним себе не визнав повністю, суду показав, що будь-яких коштів в якості неправомірної вигоди від водія він не отримував, а відносно нього мала місце провокація злочину зі сторони працівників правоохоронних органів.

Хоча обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 368 КК України не визнає повністю, його вина у вчиненому підтверджується показаннями свідків та дослідженими судом письмовими доказами в їх сукупності.

Досліджені судом письмові докази повністю підтверджують показання допитаних в судовому засіданні свідків, які суд визнає логічними і послідовними, та такими, що у своїй сукупності узгоджуються між собою і не викликають сумніву у їх достовірності та достатності і взаємозв`язку для прийняття відповідного процесуального рішення.

Суд визнав поліцейського винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.368 КК України та призначив йому покарання - у виді штрафу у розмірі 4 (чотирьох) тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 68000 (шістдесят вісім тисяч) грн. з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк 3 роки.

Вирок виніс суддя Володимир Гордій за участю прокурора - Поп’юка В.Д.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.