Арештант, який спалив співкамерника, отримав більше 3 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок чоловікові, який вчинив умисне знищення чужого майна, вчиненого шляхом підпалу, що спричинило загибель людини.

10 серпня 2021 року, приблизно о 20:30, двоє арештантів, будучи невдоволеними умовами утримання в ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань № 12», розпочали словесний конфлікт із працівниками установи, висловлюючись в сторону адміністрації установи словами ненормативної лексики, при цьому наносили удари по дверях камери, розбили оглядове вічко дверей камери № 13, вимагаючи негайного прибуття начальника установи та заступника начальника установи з режиму охорони та оперативної роботи.

Старший лейтенант внутрішньої служби запропонував арештантам припинити протиправну поведінку, однак вони продовжували свої дії, при цьому висловлювали погрози та закликали до протиправної поведінки ув’язнених з інших камер.

Обвинувачений підпалив постіль, виникла пожежа, в результаті якої один із арештантів отримав опіки 50% тіла. Від отриманих опіків чоловік помер у лікарні.

20 липня 2022 року між прокурором окружної прокуратури м. Івано-Франківська Манелюк Іриною Валеріївною та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вказаному кримінальному правопорушенні визнав повністю та беззастережно. Суду надав пояснення, що в зв`язку із поганими умовами утримання в камері і того, що на їх вимоги адміністрація закладу не реагувала, вони вирішили вчинити підпал, щоб їм поміняли камеру утримання, однак наслідки сталися непоправні, про які він жаліє. У вчиненому щиро розкаявся.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості та визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2ст.194 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 4 місяці.

Вирок винесла суддя Іванна Ковалюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.