Прикарпатець, який бажав смерті Зеленському, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок чоловікові, який вчинив публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, вчиненими повторно та з використанням засобів масової інформації.

«В обвинуваченого, громадянина України сформувалось упереджене негативно-оціночне, зневажливе уявлення до державної влади України. Внаслідок цього він став послідовно розповсюджувати публічні деструктивні заклики щодо насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади», - йдеться у вироку суду.

У кінці 2018 року обвинувачений створить профіль у Фейсбуці, який використовував для поширення інформації.

«Знаючи, що публікації в соціально-орієнтованих ресурсах сприяють формуванню суспільної думки, обвинувачений послідовно, систематично, використовуючи різні форми третирування, за допомогою належного йому терміналу мобільного зв`язку, став розповсюджувати у них публічні матеріали із закликами, в яких висловлювати ідеї, погляди, свідомо націлені на те, щоб шляхом поширення їх серед населення чи окремих груп схилити певну кількість людей до активної поведінки, спрямованої на насильницьку зміну конституційного ладу, захоплення державної влади України», - йдеться у вироку суду.

У лютому 2020 року обвинувачений розповсюдив матеріали наступного змісту: «Смерть ЗЕЛЕНСЬКОМУ і зеленошакалам! СЛАВА НАЦІЇ!!! ГОТУЄМОСЯ ДО БОЮ!!!».

У липні 2020 року обвинувачений публічно розповсюдив матеріали наступного змісту: «Верховна Рада України, має бути РОЗСТРІЛЯНА!!!»

У лютому 2021 року обвинувачений публічно розповсюдив матеріали наступного змісту: «Вакцинування владі потрібно робити з допомогою...кулемета».

«За таких обставин, вищезазначені публічно розповсюджені через засоби масової інформації (мережу Інтернет) матеріали містять публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні», - йдеться у вироку суду.

Справа надійшла до суду з угодою укладеною під час досудового розслідування між прокурором, який здійснює процесуальне керівництво у даному кримінальному проваджені прокурором Івано-Франківської обласної прокуратури Безруким Олексієм Романовичем та підозрюваним.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину у вказаному кримінальному правопорушенні визнав повністю та беззастережно, згоду на застосування узгодженого виду покарання підтримав, а угоду про визнання винуватості від 21 червня 2022 року просив затвердити.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.109 КК України та призначити покарання у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі. Керуючись ст.75 КК України, звільнив його від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, встановивши іспитовий строк 2 (два) роки.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.