На Надвірнянщині чоловік на грунті ревнощів забив до смерті жінку

Надвірнянський районний суд виніс вирок прикарпатцеві, який на грунті ревнощів убив співжительку.

Кривава драма сталася 22 серпня 2021 року у с.Пневі Надвірнянського району.

Обвинувачений неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

У цей день обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, знаходячись в полі поблизу сміттєзвалища с.Пневі, побачив співмешканку, яка займалася сексом з іншим чоловіком.

Спочатку він почав бити жінку руками та ногами, а згодом витяг ланцюг і продовжив завдавати ударів по тілу. Загалом він завдав не менше 25 ударів.

Смерть потерпілої настала внаслідок закритої травми живота з ушкодженням тканини печінки, що призвело до гострої крововтрати та стало безпосередньою причиною смерті.

Обвинувачений пояснив, що потерпіла була його співжителькою, з якою він проживав з 28.04.2020 року. Зазначає, що за час спільного проживання у них часто виникали сімейні конфлікти.

Цього дня він поїхав у Надвірну, де мав зустріти свого брата. В цей час до нього подзвонив його сусід і повідомив, що горить його будинок. Він відразу поїхав на таксі в пожежну частину, а далі додому в с.Пнів.

Вдома він побачив наслідки пожежі, походив біля згорілої хати, випив 250 грам горілки і вирішив піти до дому свого знайомого, так як сусіди сказали йому, що це він спалив його дім.

Підходячи до будинку знайомого, він побачив неподалік в полі в траві якогось чоловіка з жінкою. Підійшовши ближче, впізнав знайомого та свою співжительку, які займалися там коханням.

Це його обурило і він підійшовши до них впритул, вдарив знайомого кулаком в щелепу, після чого останній втік додому. Жінка в цей час спокійно одягалася, що ще сильніше його розлютило.

«Він вийняв з кишені куртки металевий ланцюг, з допомогою якого відводив на прохання сусідки її собаку та який забув залишити вдома, і в приступі гніву почав наносити ним удари по різних частинах тіла. Стверджує, що був у стані сильного душевного хвилювання, не пам`ятає, як, скільки часу, та куди саме завдавав удари, однак допускає що міг нанести їй не менше 25 ударів, так як зазначено в обвинувальному акті. Пригадує, що прийшов до пам’яті вже тоді, коли побачив, що стоїть за кілька кроків від потерпілої і викинув ланцюг. Жінка сиділа на траві і була вся в крові, він підійшов і спробував підняти її, а потім викликав швидку медичну допомогу та поліцію, а сам пішов до дороги, щоб зустріти їх. Коли приїхала карета швидкої допомоги та працівники поліції він відвів їх на місце пригоди. Там вони побачили, що жінка вже не сиділа, а лежала в траві. До неї підійшли медичні працівники і діагностували її смерть», - йдеться у вироку суду.

Обвинувачений усвідомлює, що вчинив умисні злочини, у вчиненому щиро розкаюється та обіцяє стати на шлях виправлення. Запевнив суд, що подібного більше не повторить. Просив суд суворо його не карати. Разом з тим переконує суд, що наміру вбивати жінку у нього не було, він просто хотів провчити її зраду, однак не зміг себе контролювати та стриматись, тому і наніс їй так багато ударів, які в подальшому призвели до її смерті.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні ряду злочинів та визначив йому остаточне покарання - 8 (вісім) років позбавлення волі.

Вирок виніс суддя Роман Грещук за участю прокурорів Свірідова Д.І., Іроденко О.С.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.