Житель Косівщини, який вкрав мотоцикл, відбувся умовним терміном

Косівський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який незаконно заволодів транспортним засобом.

У червні 2020 року прикарпатець виклав на сайт оголошення про намір продати мотоцикл Suzuki DR650. За кілька днів до нього звернувся обвинувачений з пропозицією оглянути транспортний засіб перед придбанням. Він попросив власника запустити двигун мотоцикла та надати йому можливість проїхати, на що той погодився та надав транспортний засіб. Обвинувачений поїхав в напрямку села Рожнева Косівського району і не повернувся.

В судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у інкримінованому йому кримінальному правопорушенні передбаченому ч. 1 ст. 289 КК України визнав повністю та пояснив, що вчинив кримінальне правопорушення за вказаних в обвинувальному акті обставин. Додатково пояснив, що дійсно хотів купити транспортний засіб, і зі згоди власника взяв покататись, однак не повернув його, поїхавши в напрямку с. Рожнева Косівського району. Обвинувачений щиро розкаявся, просив суд його суворо не карати, зробив для себе правильні висновки, запевнив, що в майбутньому не вчинятиме подібного.

Потерпілий в судове засідання не з’явився, однак подав заяву, в якій просив проводити розгляд справи без його участі. Додатково зазначив, що жодних претензій матеріального чи морального характеру до обвинуваченого немає. А якщо такі і будуть в подальшому, то вирішуватиме їх в порядку цивільного судочинства.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінальногоправопорушення передбаченогоч.1ст.289КК Українита призначити йому покаранняу виді обмеження волі на строк 3 (три) роки. На підставі ст. 75 КК України звільнити його від відбування покарання, з іспитовим строком 1 (один) рік.

Вирок винесла суддя Юлія Кіцула за участю прокурора Бойчука Т.Я.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.