Калушанин Валентин Прокоф’єв переміг на юніорському чемпіонаті Європи з блискавичних шахів

Калушанин Валентин Прокоф’єв здобув перемогу на чемпіоні Європи серед юнаків до 16 років з блискавичних шахів.

Змагання з класичних шахів та особисті чемпіонати Європи з рапіду та бліцу по категоріях тривали в Салоніках (Греція) 10 днів. Валентин досить добре виступив в швидких шахах і посів 5 місце. У блискавичних, зігравши 18 турів (зазвичай турніри з бліцу проводять в 9-11), здобув омріяне золото і став чемпіоном Європи.

«Валентин – учень 11 класу Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка. Шахами почав займатися ще у садочку, коли було 5 років. До 8 років вже входив у ТОП-10 найсильніших шахістів України у своїй віковій категорії. Щоденні 5-6-годинні заняття, наполегливість, стійкість, винахідливість та рішучість дали свої результати. Валентин - призер міжнародних змагань, дворазовий чемпіон України, десятиразовий призер чемпіонатів України. Вже виконав норматив Майстра спорту України. Наступний крок – міжнародний майстер», - повідомив міський голова Калуша Андрій Найда.

Окрім гри у шахи, Валентин має значні досягнення і в навчанні – є переможцем І, ІІ та ІІІ етапів предметних олімпіад з географії, хімії та фізики.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.