В Івано-Франківську презентували схему організації дорожнього руху у районі Північного та Південного бувальрів

В Івано-Франківську презентували проєкт нової схеми організації дорожнього руху на Північному і Південному бульварах та вулиці Гурика.

«Усі ми помітили, як змінилися транспортні потоки після об'єднання цих вулиць. Зміна моделі поведінки водіїв, пішоходів та велосипедистів зобов'язує нас розробити і впровадити нову, зручну для всіх учасників руху та безпечну, схему ОДР. Окрім того, в концепції, яку ми сьогодні хочемо Вам презентувати, враховані майбутні інтереси пасажирів громадського транспорту, який з'явиться тут після запуску нової тролейбусної лінії», - зазначив заступник міського голови Михайло Смушак.

Що нового ми тут побачимо?

  • - По-перше, вздовж усіх цих вулиць з'явиться велоінфраструктура, якої тут давно бракувало. Велосипедні смуги пов'яжуть між собою вже збудовані велодоріжки на озері та на вул. Галицькій. Таким чином з'явиться ще один важливий елемент міської веломережі, створений у відповідності до нових національних стандартів.
  • - По-друге, від вулиці Тичини в напрямку вулиці Галицької плануємо облаштувати виділену смугу для руху громадського транспорту, аж до нової зупинки. Аналогічну виділену смугу плануємо зробити і на вулиці Гурика, на іншому боці бульварів, в сторону вул. Мазепи.
  • - По-третє, за рахунок використання сучасної європейської моделі ОДР ми зможемо побудувати острівці безпеки на більшості нерегульованих переходів. А це суттєво підвищить безпеку незахищених учасників дорожнього руху.
  • - По-четверте, раціонально розподіляючи простір вулиці, ми зможемо облаштувати смуги для паркування на тих ділянках, де, наразі, маємо зайвий простір проїжджої частини.
«Врешті-решт, комплексні зміни в організації руху на Північному та Південному бульварах дозволять впорядкувати і заспокоїти трафік на всій протяжності вулиць, а також зробить його більш передбачуваним і безпечним на перехрестях. Разом з тим, звертаємо Вашу увагу на те, що це не остаточна схема ОДР. Ми спеціально хочемо поділитися з Вами нашими напрацюваннями для того, щоб отримати зворотній зв'язок від Вас, як стейкхолдерів. Ми відкриті до пропозицій, зауважень та конструктивної критики в частині перерозподілу вуличного простору та функцій тих чи інших ділянок проїжджої частини», - сказав М.Смушак.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.