На Долинщині побудують центр із вирощування лісових саджанців

У Шевченківському лісництві розпочалися роботи з будівництва центру з вирощування лісових саджанців із закритою кореневою системою.

На даний час на території лісництва ведуться підготовчі роботи для будівництва. Відомо, що у центрі працюватиме роботизована лінія шведської компанії ВСС. Це світовий лідер з виробництва сучасного устаткування для лісових насінневих центрів і розсадників. Лінія надзвичайно продуктивна, забезпечує високу схожість насіння із закритою кореневою системою. За зміну виробництво може виробляти майже 300 тис. штук касет з сіянцями.

Будівництво відвідала голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук. Очільниця області ознайомилася з діяльністю лісокультурної дільниці Шевченківського лісництва.

«На дільниці вирощуємо посад матеріал не тільки у закритому ґрунті, а й із закритою кореневою системою. Переважно це сіянці бука лісового, ялиці білої, модрини європейської, численні види декоративних порід, – розповідає Василь Тисяк, лісничий Шевченківського лісництва. – Для вирощування побудовано три притінюючі піднавіси, теплиці, парники-короби. Для збереження насіння є приміщення-холодильник. Загалом щорічно лісокультурна дільниця вирощує близько 150 тис. штук посадкового матеріалу цінних порід».

Новий центр з вирощування сіянців із закритою кориневою системою забезпечить лісові господарства щорічно двома мільйонами саджанців, що даватимуть 95%-ву приживлюваність.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.