Кіберполіція затримала калушанина, який крав гроші з онлайн-банкінгу

Шахрайську схему зловмисника викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно зі слідчими Калуського районного відділу поліції.

«В ході слідства встановлено, що 30-річний мешканець Калуша, шляхом несанкціонованого втручання в роботу інформаційної (автоматизованої) системи онлайн-банкінгу, отримав доступ до особистого кабінету потерпілого. Опісля оформив на його ім’я кредит в одному із місцевих банків. З метою приховання своєї злочинної діяльності аферист, використовуючи електронні гаманці, виводив кошти на карткові рахунки, які надалі використовував на власний розсуд», - повідомили у поліції.

За місцем проживання афериста працівники поліції провели обшук. Вилучено банківські картки, електронно-обчислювальну техніку, мобільні телефони за допомогою яких здійснювалося втручання в роботу автоматизованих систем.

Вилучене буде направлено на проведення відповідних експертиз.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України. За скоєне підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до восьми років.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.