Біля міського озера Івано-Франківська облаштують пішохідний світлофор

В Івано-Франківську на вулиці Гетьмана Мазепи між міським парком та озером буде пішохідний світлофор. Про це повідомив заступник міського голови Михайло Смушак.

«Було багато скарг з боку водіїв, що у вихідні та святкові дні тут постійні затори, бо люди безупинно рухаються по переході», - сказав М.Смушак.

Чому саме таке рішення?

1. Вулиця Гетьмана Мазепи одна із магістральних вулиць міста;

2. По вулиці Гетьмана Мазепи будується нова тролейбусна лінія і незабаром поїдуть тролейбуси;

3. Озеро і парк - найкращі відпочинково-рекреаційні зони міста Івано-Франківська. І, на жаль, у найближчі роки співмірної іншої такої зони у нас не з‘явиться. А отже, - кількість людей не зменшиться. Тому необхідно потоки транспорту і пішоходів урегулювати та збалансувати. Найкраще із таким завданням справляється пішохідний світлофор.

«Працювати він буде так: у будні дні та не пікові години руху пішоходів - переважно в мигаючому жовтим режимі; а у вихідні та святкові дні, в години найбільшої кількості людей, - повноцінно. Про терміни реалізації - усе буде залежати від ситуації в країні. Переможемо - зробимо за місяць-півтори. Війна буде тривати - можливо, до кінця року, можливо - вже наступного року. Зараз головне - перемога! У будь-якому випадку пішохідному світлофору на вулиці Гетьмана Мазепи бути!», - заявив Смушак.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.