Поліція розшукала зловмисника, який підпалив літнє кафе в Івано-Франківську

До поліції Івано-Франківська на спецлінію 102 надійшов виклик про пожежу, що по вулиці Коновальця.

На місце негайно виїхали рятувальники та слідчо-оперативна група територіального підрозділу. Також прибули й експерти-криміналісти.

Рятувальники локалізували пожежу. Внаслідок пожежі ніхто з людей не постраждав, а вогнем частково пошкоджено літнє кафе.

«По прибуттю правоохоронці провели першочергові слідчі дії і через декілька годин розшукали причетного до кримінального правопорушення. Йдеться про 36-річного франківця. Як з'ясували поліцейські, чоловік за допомогою легкозаймистої речовини облив кафе та підпалив його. Поліцейські вилучили належні докази, та приєднали їх до матеріалів справи», - повідомили у поліції.

За даним фактом слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу.

За погодженням з Івано-Франківською окружною прокуратурою фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Найближчим часом суд обере йому запобіжний захід. Санкція статті передбачає позбавлення волі на трок від трьох до десяти років.