Івано-Франківська облрада затвердила зміни до бюджету на 2022 рік

6 липня відбулося засідання п’ятнадцятої сесії Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання.

За рекомендацією президії і депутатів обласної ради до порядку денного сесійного засідання було включено 34 питання.

На початку засідання депутати заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за перший квартал 2022 року. Як розповіли в департаменті фінансів ОДА, станом на перше липня є перевиконання обласного бюджету на 70 мільйонів гривень або на 110,5% до уточненого плану.

Опісля рішеннями обласної ради були затверджені зміни до обласного бюджету на 2022 рік та зміни до восьми регіональних цільових програм. Зокрема, вчергове вдосконалена обласна комплексна програма підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, які перебували і перебувають у складі добровольчих формувань, учасників бойових дій та інших громадян, які залучалися і залучаються та брали і беруть безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року, на 2022-2026 роки в частині забезпечення безкоштовного здобуття вищої, фахової передвищої, професійної освіти дітьми, батьки яких загинули або постраждали під час участі у бойових діях.

Водночас депутатським корпусом було схвалене рішення щодо отримання гуманітарної допомоги від Опольського воєводства (Республіка Польща), уряд якого виділив на ці потреби 1 мільйон злотих. На час воєнного стану та до 12 місяців після його завершення були призначені генеральні директори двох медичних закладів – обласної клінічної лікарні та обласного клінічного кадіологічного центру. Також трудові відносини строком на 5 років було продовжено з директором комунального підприємства "Обласний аптечний склад".

Разом з цим депутатський корпус схвали низку рішень, які врегульовують майнові питання у сфері освіти та охорони здоров’я.