В Івано-Франківську відкрили центр підтримки переселенців «ЯМаріуполь»

В Івано-Франківську відкрили центр підтримки переселенців «ЯМаріуполь».

Тут маріупольці, які тимчасово знайшли прихисток в нашому місті, можуть отримати гуманітарні набори, ліки та предмети гігієни. Також їм допоможуть в розшуку депортованих чи загиблих родичів. А щоб легше соціалізуватися в Івано-Франківську охочих можуть залучати до участі в соціальних та культурних проектах центру.

У перший день роботи центр підтримки переселенців відвідали міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

«Сьогодні це 7 центр, який ми відкриваємо. Головна мета – це підтримати та допомогти. Маріупольці втратили все. Ми сумуємо за нашими парками, за історичною частиною міста. Та найголовніше, що ми маємо – це наші люди. І поки будуть маріупольці – доти житиме наше місто. Зараз ця підтримка і допомога для того, щоб люди не втратили віру в себе. Ми напрацьовуємо інструменти, щоб маріупольці відчували, що вони не самі, а мають підтримку», - відзначив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

В Івано-Франківську свої консультації в центрі «ЯМаріуполь» надають юрист, психолог, терапевт. Також тут працює Центр дитячого дозвілля з просторою ігровою кімнатою та різноманітними іграшками та майстер-класами. Наступний крок – допомогти населенню, яке стало вимушеними переселенцями з працевлаштуванням. Це значна допомога, адже, в місті сьогодні проживає до трьох тисяч маріупольців.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.