Прикарпатця, який розгромив капличку, лікуватимуть у психіатричному закладі

До Калуського міськрайонного суду надійшло клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу зі звичайним наглядом відносно чоловіка, який пошкодив релігійну споруду.

«За результатами судового розгляду встановлено, що в селі Войнилівської громади чоловік, прийшов на територію каплички, де безпричинно, за допомогою фізичної сили, пошкодив її, розбив чотири скляні вставки у дверях каплички. Після цього зайшов в середину, де розбив скло та виламав віконну раму. Перебуваючи у середині повалив на підлогу скульптуру Божої Матері, розламав на дві частини розп’яття із піщано-гіпсової суміші та пошкодив ікону із зображенням Божої Матері в дерев’яній рамці. Після цього покинув місце події», - повідомили у Калуському міськрайонному суді.

Чоловік у суді підтвердив, що пошкодив релігійну капличку і ще якісь речі, які були в цій капличці. Точної дати не пам’ятає. Орієнтовно це було близько Нового року. Тоді він перебував в тривожному стані і не усвідомлював що коїть.

Суд допитав свідка, яка пояснила, що її син має проблеми з психічним здоров’ям приблизно три останні роки, після того, як його побили невідомі особи. Буває, що він на декілька днів пропадає з дому, говорить, що йому причуваються якісь голоси. Син періодично лікується.

Згідно з висновком судово-психіатричного експерта чоловік страждає на психічне захворювання. На період часу, що відноситься до інкримінованого йому злочину він перебував в стані і перебуває на даний час, при якому не здатний усвідомлювати свої дії та керувати ними. Йому рекомендовано застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

Таким чином суд прийшов до висновків про доцільність застосування до чоловіка примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.