Молодик, який вкрав у Долині бензопилу, отримав 1,5 роки тюрми

21 червня Долинський районний суд виніс вирок 24-річну уродженцю міста Сваляви Закарпатської області, якого визнано винуватим винуватим у крадіжці та призначено покарання у вигляді 1 року 6 місяців позбавлення волі.

15 жовтня 2021 року близько 09.00 обвинувачений проник до літньої кухні потерпілого, що в м. Долині по вул. Крушельницької, де побачив бензопилу марки «Stihl», яку і вкрав, а згодом продав. Про цей злочин поліцейським розповів вже коли його спіймано на «гарячому».

5 квітня 2022 року приблизно в 11.30, перебуваючи поблизу господарства, що по вул. Антоновича у м. Долині Калуського району зайшов на подвір’я та через незачинені на замок двері проник у приміщення нежилої літньої кухні, та, переконавшись, що у приміщенні немає власників господарства і за його діями ніхто не спостерігає, вкрав бензопилу "Partner 461".

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, послідовно та в повній мірі підтвердив обставини вчинених ним кримінальних правопорушень. Зазначив, що за отримані кошти купив ліки своїй дружині, яка в той час перебувала у лікарні в м. Івано-Франківськ та їжу для дітей. Розуміє, що даний злочин вчинений в умовах воєнного стану. Коли приїхали поліцейські, він зізнався ще у вчиненні попередньої крадіжки.

Суд призначив обвинуваченому покарання нижче від найнижчої межі, передбаченої законом за вчинені ним злочини, відповідно до правил ч. 1 ст. 69 КК України у виді позбавлення волі на строк 1 рік 6 місяців.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.