На війні загинув уродженець Івано-Франківська Олег Куцин

19 червня у боях на ізюмському напрямку загинув командир батальйону “Карпатська Січ” Олег “Кум” Куцин.

Командир батальйону “Карпатська Січ” Олег Куцин почав боротьбу за Українську державу в 1989 р. на Закарпатті. Був активістом Руху, “Просвіти”, заступником голови ДСУ. Особисто знав крайового провідника ОУН Зеновія Красівського, виконував його завдання.

У 2014 р. Олег Куцин, спільно з побратимами, створив та очолив окрему добровольчу чоту “Карпатська Січ”.

У 2014–2016 рр чота перетворилась на роту та увійшла до складу 93-ї ОМБр ЗСУ. Воїни “Карпатської Січі” витримали бої в районі Донецького аеропорту, сіл Пісків, Водяного, Опитного, шахти “Бутівка” З 2016 р. – очільник “Легіону Свободи”.

24 лютого 2022 р. Олег Куцин, разом зі побратимами відновив Добровольчий батальйон “ОДЧ Карпатська Січ”.

Для бійців завжди був авторитетом, завжди вів за собою, був переконаний, що командир має бути бойовим, разом із бійцями планувати та брати участь у боях, а не відсиджуватись у штабі. За час війни з московським ворогом Олег Куцин “Кум” на своєму прикладі виховав сотні козаків-націоналістів. Багато воїнів здобули військовий досвід та стали офіцерами.

Олег Куцин народився 23 листопада 1965 року в місті Івано-Франківську, де у той час навчалися його батьки. Закінчив Тячівську СШ № 1, нині ЗОШ № 1 імені Василя Ґренджі-Донського.

У 1982-1984 роках навчався в Івано-Франківському інституті нафти і газу. Після строкової служби, яку проходив у 1986-1989 роках, продовжив навчання у Львівському політехнічному інституті. Закінчив Львівський регіональний інститут державного управління НАДУ при Президентові України.

З 1987 року працював на Тячівському заводі «Зеніт», де пройшов шлях від майстра до виконуючого обов'язки директора.

У 2005—2006 роках Олег Куцин - перший заступник голови Тячівської райдержадміністрації.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.