Власник квартири, який вдарив наймача ножем, заплатить 1700 гривень штрафу

Фото ілюстративне

Калуський міськрайонний суд виніс вирок власнику квартири, який завдав ножовий удар наймачеві.

У судовому засіданні встановлено, що в листопаді минулого року обвинувачений біля будинку в м. Калуші на ґрунті особистих неприязних відносин вчинив словесний конфлікт з потерпілим, який попередньо винаймав у нього житло.

«Мешканець Калуша, з метою умисного спричинення тілесних ушкоджень, наніс потерпілому удар невстановленим колючо-ріжучим предметом в ділянку лівого плеча. Внаслідок умисних протиправних дій потерпілому було спричинені тілесні ушкодження у вигляді колото-різаної рани в ділянці плеча, яка згідно висновку експерта відноситься до легких тілесних ушкоджень, що викликали короткочасний розлад здоров’я», - повідомили у суді.

Обвинувачений протягом судового розгляду вину у пред'явленому обвинуваченні визнавав частково.

Стверджував, що дійсно поводився агресивно щодо потерпілого, оскільки він та його друзі спровокували його. Не заперечував, що мав ніж у руці, однак ствердив, що не наносив потерпілому удар даним ножем. Ніж він взяв для свого захисту. Однак в останньому слові свою вину у вчиненні інкримінованого йому діяння визнав та просив його суворо не карати.

Потерпілий в судовому засіданні розповів, що домовився із власником житла про оренду квартири на одну добу та прийшов туди разом із своєю дівчиною, провів з нею деякий час та провів її додому. Після цього до нього на орендовану квартиру за погодженням з обвинуваченим прийшли його друзі, де вони проводили час. Близько 23.00 год. прийшов власник квартири та почав виганяти їх з квартири, оскільки з його слів були скарги сусідів на їхню поведінку. Після цього він з друзями покинули квартиру, однак забули там деякі речі.

«Оскільки вони забули в орендованій квартир речі, то домовилися із власником квартири про зустріч, щоб забрати їх. Близько 00:00 год. потерпілий з друзями на таксі під’їхали до будинку, обвинувачений відкрив двері автомобіля тримаючи в обох руках по великому ножу, нахилився в салон автомобіля та спробував нанести удар дівчині, однак не попав. Після цього вона перескочила з місця, де сиділа, а він відчув удар в ліву руку в ділянку біцепса та в нього відкрилася кровотеча. Таксист неспішно поїхав з цього місця, незважаючи на їхні крики, та вони направилися в район музичної школи № 2, звідки він пішов додому. Батькові сказав, що впав, і він обробив його рану. Вважає, що даний конфлікт стався через їхню поведінку в орендованій квартирі, а також перебування обвинуваченого в стані сп’яніння», - йдеться у повідомленні суду.

Суд прийшов до висновку, що дії обвинуваченого слід кваліфікувати за ч. 2 ст. 125 КК України, оскільки він умисно спричинив легкі тілесні ушкодження потерпілому, що викликали короткочасний розлад здоров’я.

Суд вирішив призначити покарання обвинуваченому у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700,00 гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.