Мер Долини пояснив, скільки коштів отримала працівниця міськвиконкому (оновлено)

Міський голова Долини Іван Дирів відреагував на скандал з нарахуванням начальниці управління зовнішніх зв’язків та місцевого розвитку Долинської міської ради Мар’яні Табаркевич величезної зарплати під час воєнного стану.

Міський голова записав відеозвернення, в якому спростував поширені у соціальних мережах дописи про отримання працівницею міськвиконкому майже 200 тисяч гривень. Проте, конкретної суми, яку отримала працівниця міськради, він не назвав.

Після того як інформація була опублікована сайтом Galychyna.if.ua та поширена іншими ресурсами, Іван Дирів звернувся до видання з вимогою спростування недостовірної інформації, що «потягло за собою введення громадськості в оману і формування негативної репутації міського голови та працівників міської ради у громадськості».

За даними Диріва, у березні 2022 року М.Табаркевич було нараховано 113157 гривень. З них: 37025 гривень матеріальної допомоги (надається раз на рік відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 268), 37025 гривень допомоги на оздоровлення (надається раз на рік при наданні відпустки), 34018 гривень - щорічна відпустка (27 календарних днів). Таким чином, «на руки» Табаркевич отримала 89960 гривень.

Дирів заявив, що він та працівники міськвиконкому працюють цілодобово 7 днів на тиждень над залученням міжнародної допомоги. За його словами: це щоденне листування з міжнародними партнерами, участь в онлайн-зустрічах, участь у роботі сесій, організація транспорту та палива.

«Працівник написав заяву на відпустку і отримав відпускні за 27 днів. Одночасно із відпусткою відповідно до законодавства працівник має право отримати матеріальну допомогу на оздоровлення у розмірі не менше посадового окладу і він отримав таку матеріальну допомогу на оздоровлення. Відповідно до постанови Кабміну працівник органу місцевого самоврядування має право один раз в рік отримати допомогу на вирішення соціально-побутових питань, і він її отримав. Відповідно з усіх сум, які отримав працівник, дві - це суми одноразової матеріальної допомоги, які надаються один раз в рік. І тільки третина суми - це відпусні за 27 сім днів», - сказав Дирів.

Поширені у соцмережах дописи Дирів назвав брехливими та маніпулятивними.

«Окремі люди маніпулюють, використовують душевно-хворих людей у розповсюдженні цієї інформації і, на жаль, багато наших громадян повелися на ці маніпуляції, поширюють ті дописи, активно їх коментують і це набуло певного резонансу, хоча насправді питання не вартує виїденого яйця», - сказав міський голова.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.