На Івано-Франківщині поліція завершила розслідування діяльності банди вимагачів

В Івано-Франківську завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти щодо організатора групи і двох її учасників.

«Під час досудового розслідування встановлено, що 37-річний мешканець Івано-Франківська, який являвся організатором злочинної групи з трьома спільниками (22-24, 24 років), у квітні минулого року вимагали у одного із офіцерів військової частини Івано-Франківська неіснуючий борг. Члени групи, серед яких два військовослужбовці, погрожували потерпілому застосуванням фізичного насильства та вбивством. Фігуранти тривалий час стежили за потерпілим, вивчали його спосіб життя та матеріальне становище. Сприймаючи їхні погрози реальними, заявник у квітні минулого року передав здирникам 16 000 гривень», - повідомили у поліції.

Організатора та двох його спільників, які раніше не судимі, було затримано. Їм повідомлено про підозри та обрано запобіжні заходи – тримання під вартою. Одного із фігурантів оголошено в міжнародний розшук.

Слідчі завершили досудове розслідування щодо організованої групи і скерували до суду обвинувальні акти у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Учасникам організованої злочинної групи загрожує покарання - до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.