На Івано-Франківщину приїхали грузинські медики-волонтери

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко зустрівся з грузинськими лікарями-волонтерами, які мають безпосередній досвід роботи в зонах бойових дій та лікування поранених.

«Надавати медичну допомогу пораненим - це досвід, який б краще ніколи не знадобився. Проте, на жаль, сьогодні маємо інші реалії, адже в країні триває вже 42 день повномасштабної війни з російським окупантом - каже керівник ДОЗ ОДА. - Хоча Івано-Франківщина, порівняно, безпечний регіоні, проте маємо бути готові до різного розвитку подій. Вже сьогодні навантаження на медичну мережу області дещо збільшилось за рахунок масового переселення осіб з тимчасово окупованих територій. Але хочу запевнити, що ми справимось і готові до нових викликів», - зазначив Ігор Дмитренко.

Грузинські медики-волонтери, в першу чергу, готові працювати та надавати допомогу в таких напрямках як терапія, ендокринологія, кардіологія, ортопедо-травматологія, педіатрія, токсикологія, реанімація-анестезіологія, невідкладна та екстрена допомога, сімейна медицина і медсестринство.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.