На Івано-Франківщині працювали кардіохірурги київського інституту імені Амосова

Днями в Івано-Франківську працювали лікарі-кардіологи з ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова НАМН України». Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко.

Група медиків, а саме завідувач відділення хірургічного лікування поліорганної патології та акушерської кардіохірургії, д.м.н. професор, кардіохірург вищої категорії Ростислав Вітовський, кардіохірург Петро Семенів та завідувач відділу рентгенхірургічних методів діагностики і лікування захворювань серця і судин, д.м.н., кардіохірург вищої категорії Євгеній Аксьонов побували на Прикарпатті в рамках робочої поїздки та відвідали кілька обласних лікувальних закладів, де провели консультативно-діагностичний прийом жителів області з набутими вадами серця, ішемічною хворобою та іншими патологіями серцево-судинної системи.

До слова, на базі КНП «Івано-Франківський обласний клінічний кардіологічний центр» фахівці провели понад 60 консультацій.

З делегацією зустрівся й директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко, а також генеральний директор КНП «Івано-Франківський ОККЦ Івано-Франківської ОР» Віктор Якимчук та завідувач відділення кардіоваскулярних втручань, кардіохірург Андрій Матлах.

«Учасники зустрічі провели нараду та обговорили шляхи розвитку кардіохірургічної служби в області, зокрема й на базі обласного клінічного кардіологічного центру. Загалом Ростислав Вітовський відзначив сумлінну роботу і професіоналізм кардіологів Івано-Франківського ОККЦ та хорошу діагностичну базу, проте зазначив, що оснащення операційного блоку варто матеріально-технічно підсилити», - зазначив Дмитренко.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.