Івано-Франківська облрада закликала західних лідерів закрити небо над Україною

Обласна рада звернулася до Президента США Джозефа Байдена, Прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, Президент Франції Еммануеля Макрона, Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца, Президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга щодо негайного закриття повітряного простору над Україною. Таке рішення було прийняте на 13 сесії обласної ради 23 березня 2022 року.

"Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, проводячи сесію в умовах перманентної небезпеки повітряного нападу з боку російського агресора, підтверджуємо своїм рішенням звернення, підписане 5 березня 2022 року керівництвом обласної ради та головами всіх політичних фракцій, і вчергове звертаємося до вас із проханням закрити українське небо від смертоносної небезпеки.

За час, що минув від нашого попереднього прохання і з причини відсутності позитивної реакції на нього в Україні від авіанальотів російської авіації та від крилатих ракет різного способу базування, в тому числі і сучасних надзвукових майже вщент зруйновані українські міста Харків, Чернігів, Маріуполь, Волноваха, Суми, Мелітополь та інші. Агресор планомірно знищує древній Київ. Цілеспрямовано ліквідовується цивільна інфраструктура, гинуть тисячі громадян України, зокрема, за цей час загинула 121 українська дитина, а ще 167 отримали поранення.

Отримуючи поразку за поразкою на полі військового протистояння, несучи значні втрати особового складу та бойової техніки представники кремлівської влади все частіше погрожують застосуванням проти України та її західних союзників хімічної, біологічної й, щонайстрашніше, ядерної зброї.

Непрогнозованими залишаються й сценарії використання ядерного потенціалу захоплених російськими агресорами українських атомних електростанцій.

Все це становить апокаліптичну загрозу не тільки для України, але й для всього світу. В разі її здійснення кожен із лідерів західного світу, який сьогодні утримувався від рішучих дій, що могли б попередити цю катастрофу, ввійде в історію із навічно заплямованим іменем й буде нести відповідальність за всі теперішні і за ще більші потенційні людські втрати не тільки перед людським судом, але й перед судом Всевишнього."

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.