В Івано-Франківську побували представники Червоного Хреста

16 березня відбулася зустріч заступниці голови облдержадміністрації Людмили Сірко з делегацією Швейцарського Червоного Хреста.

Людмила Сірко розповіла про прийом десятків тисяч тимчасово переселених людей з інших регіонів України.

«З перших днів війни ми проаналізували усі дані про житло, де можемо розмістити переселенців в територіальних громадах та районах області. У нас працюють «гарячі» телефонні лінії для того, щоби щоденно володіти інформацією про потреби переселенців та успішно організовувати допомогу для них. Волонтери та потребуючі мають можливість звертатися на «телефонні гарячі лінії». Працює координаційний центр дій, який розміщений на Івано-Франківському вокзалі, де організовано роботу щодо житлового розміщення переселенців. Ми щоденно нарощуємо розгортання додаткових ліжкомісць, на даний час можемо розмістити 16 тисяч потребуючих», - зазначила посадовиця.

Вона також розповіла, що задля розміщення більшої кількості переселенців необхідні додаткові розкладні ліжка, ковдри, обігрівальне обладнання та інше. Йшлося також про роботу територіальних громад, волонтерів, механізми надання відповідних допомог переселенцям із державного бюджету.

Представники Швейцарського Червоного Хреста висловили готовність співпрацювати із Івано-Франківщиною задля надання необхідної гуманітарної допомоги у цій складній ситуації, яка склалася в Україні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.