За добу 134 тисячі людей перетнули західні кордони України

За добу 6 березня державний кордон України на західній ділянці перетнули майже 134 тисячі осіб та понад 16 тисяч транспортних засобів. Про це повідомили в Державній прикордонній службі.

Пасажиропотік залишився на рівні попередньої доби, але кількість людей, що очікують на перетин кордону залишається досить значною.

«ЗАКЛИКАЄМО УСІХ! До ЄС можна потрапити не лише через українсько-польський кордон! На кордоні з Угорщиною, Словаччиною, Румунією, а також з Молодовою пункти пропуску майже порожні або завантажені мінімально. РАДИМО ПЕРЕВІРЯТИ їх завантаженість на сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон. Оновлена інформація подається кожні три години», - йдеться у повідомленні.

До слова, минулої доби на виїзд з України прослідувало понад 117 тисяч осіб. Більшість подорожуючих - 84 тисячі людей – для виїзду обрали пукти пропуску на польській ділянці. У результаті цього відбулося значне накопичення людей і автомобілів. Прикордонники України, а також їх іноземні колеги вживають усіх можливих заходів для пришвидшення пропускних процедур на виїзд з України.

Минулої доби до України повернулися 16,5 тисяч осіб, з яких близько 13 тисяч – громадяни України.

Нагадуємо, що усі пункти пропуску західному кордоні працюють у цілодобовому режимі. Прикордонники та митники продовжують оформлювати гуманітарну допомогу для українського населення та наших захисників.

До слова, за минулу добу на західних кордонах було пропущено майже 900 транспортних засобів з благодійними вантажами.

«ВКОТРЕ ПРОСИМО усіх громадян на кордоні дотримуватися правопорядку, черговості та норм моралі під час перетину кордону і не пропонувати прикордонникам хабарі за позачерговий або незаконний перетин кордону!», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.