Правоохоронці закликали прикарпатців розібрати незаконні блокпости

Жителі Івано-Франківщини створили на території області 76 блокпостів. Поліцейські просять негайно їх розібрати, адже вони не мають жодного стратегічного значення і є перешкодою для працівників силових підрозділів, - повідомляє «Суспільне Карпати».

Про це розповів начальник управління превентивної діяльності Нацполіції в області Ігор Влашин.

«До нас надходить низка повідомлень кримінального характеру, пов’язаних з об’єктами критичної інфраструктури. На такі повідомлення, крім поліцейських з територіальних підрозділів, реагують підрозділи Служби безпеки України та багато інших. Окрім того, що самовільні пости стоять на узбіччі й невідомо, хто несе там службу, вони також перешкоджають руху. Як ви собі уявляєте, коли на виконання завдання їде працівник силового підрозділу і його зупиняє нічим нерегламентований пост? Яка ситуація може статися?» – каже Ігор Влашин.

Він закликав людей забрати перешкоди, непогоджені з працівниками поліції, й запропонував альтернативний варіант допомоги поліцейським.

«Якщо ви справді хочете допомогти поліції забезпечити правопорядок, створіть у своєму населеному пункті щонайбільше два автомобільні наряди, які нестимуть службу з 21:00 до 6:00. Вони можуть контролювати ситуацію в селах і містах — не допускати крадіжки й виявляти сторонніх людей», – запропонував Ігор Влашин.

З його слів, про створення такого наряду і номер автомобіля люди повинні повідомити керівнику територіального підрозділу поліції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.