Прикарпатський суддя стягнув з держави 430 тисяч гривень

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов судді до Івано-Франківського апеляційного суду, Державної судової адміністрації України про стягнення невиплаченої суддівської винагороди.

Позовні вимоги мотивовані тим, що позивач з 02.10.2018 по даний час працює на посаді судді Івано-Франківського апеляційного суду та отримує суддівську винагороду згідно зі статтею 135 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", яка складається з посадового окладу та доплат за вислугу років. Однак, що у період з 18.04.2020 по 28.08.2020 позивачу виплачувалася суддівська винагорода відповідно достатті 29 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" із застосуванням обмеження у розмірі, що не перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати станом на 01.02.2020. Однак на думку позивача, застосування такого обмеження на час карантинних заходів становить порушення вимог Конституції та ряду законів України.

Враховуючи вищевикладене, суддя просив суд стягнути на його користь недоотриманої суддівської винагороди у розмірі 430 тисяч грн з утриманням передбачених законом податків та обов`язкових платежів.

Суд задовольнив позов та стягнув з Державної судової адміністрації України 430 тисяч гривень.

Рішення прийняла суддя Надія Микитин.

Зазначимо, що позов подав заступник голови Івано-Франківського апеляційного суду Віталій Девляшевський (на фото).

За даними декларації, у 2020 році Девляшевський отримав 2,179 млн. гривень зарплати.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.