Прикарпатець, який спробував підкупити поліцейського, заплатить штраф

Івано-Франківський міський суд виніс вирок прикарпатцю, який спробував підкупити поліцейського.

1 жовтня 2021 року поліцейські оформляли адміністративні матеріали відносно обвинуваченого, за вчинення ним адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. (Керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість).

Обвинувачений висловив пропозицію поліцейському про надання неправомірної вигоди за непритягнення його до адміністративної відповідальності та невилучення посвідчення водія. Поліцейський відмовився, але обвинувачений поклав в кишеню його куртки 7 265 гривень. Поліцейський викликав слідчо-оперативну групу для фіксації протиправних дій обвинуваченого.

10 січня 2022 року між прокурором окружної прокуратури м. Івано-Франківська Федорином Ігорем Івановичем та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості, відповідно до якої підозрюваний беззастережно визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України, щиро розкаявся у вчиненому, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості та визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України, та призначив йому покарання - штраф у розмірі 1100 (однієї тисячі сто) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в грошовому виразі становить 18700 (вісімнадцять тисяч сімсот) гривень.

Вирок винесла суддя Іванна Ковалюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.