На Рожнятівщині реконструюють газопровід через річку Чечву

Фото ілюстративне

Товариство з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» планує провести реконструкцію ділянки газопроводу-відводу довжиною 486 метрів на переході через річку Чечву в Калуському районі.

«Замість підземного переходу газопроводу-відводу через р. Чечва, який демонтується, передбачається прокладання нової ділянки газопроводу-відводу під руслом ріки способом горизонтально-направленого буріння (ГНБ). При даному способі прокладання, трубопровід не контактує з водним об'єктом, який він перетинає. На русловій ділянці, трубопровід буде заглиблений на глибину не менше 6 м від дна ріки, без пошкодження донної поверхні річки. Таким чином, спосіб ГНБ гарантує екологічну безпеку для водного середовища як під час будівельних робіт, так і під час експлуатації даної ділянки. Передбачено демонтаж існуючої ділянки газопроводу-відводу на переході через р. Чечва», - повідомили у компанії.

Провадження планової діяльності передбачається поза межами с.Сваричів Калуського району. Найближчими населеними пунктами є с. Сваричів (150 метрів на південь від переходу) та с.Брошнів (590 м на північ від переходу) у Калуському районі.

Усі зауваження і пропозиції громадськості до планової діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до: Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації, 76004, м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова, 23А, тел./факс. (0342) 52-61-50, e-mail: main@eco.if.gov.ua, контактна особа: Гуменяк Ольга Миколаївна, Заступник начальника управління – начальник відділу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.