Прикарпатець попросив малолітню дочку вкрасти гроші у бабусі

Тисменицький районний суд виніс вирок щодо прикарпатця, який залучив до крадіжки свою малолітню дочку.

Обвинувачений вже мав судимість за крадіжку. Він жив у будинку своєї бабусі, де крім нього жили: бабуся, його співмешканка, двоє його дітей та ще одна жінка.

26 листопада 2019 року близько 14:00 обвинувачений схилив свою малолітню дочку до вчинення крадіжки грошей з-під подушки ліжка, де спала бабуся.

«Малолітня, яка внаслідок свої вікових особливостей не усвідомлювала суспільно небезпечних наслідків своїх дій, підійшла до ліжка, на якому спала бабуся, та з-під подушки витягнула панчоху, у якій зберігалися грошові кошти в сумі 1000 грн. двома банкнотами по 500 грн. кожна, принесла панчоху і передала в руки своєму батькові. Останній, забравши у своєї малолітньої дочки викрадене, вийшов з будинку та направився до продуктового магазину у с. Загвізді Тисменицького району. Своїми злочинними діями обвинувачений спричинив потерпілій матеріальну шкоду в розмірі 1000 грн», - йдеться у вироку суду.

Обвинувачений у судовому засіданні повністю визнав свою вину у висунутому обвинуваченні. Він пояснив, що знав, де бабуся зберігає грошові кошти, послав свою малолітню дочку до кімнати баби, сказав, щоб дитина витягнула гроші з-під подушки і принесла йому. Дочка принесла йому 1000 грн., з якими він пішов у магазин. У скоєному щиро розкаявся.

При призначенні обвинуваченому покарання суд враховує ступінь тяжкості вчинених злочинів, особу винного та обставини, що пом`якшують покарання, і обставину, що обтяжує покарання, якою суд визнає вчинення злочину щодо особи похилого віку. Суд також враховує позицію потерпілої, яка просила обвинуваченого суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.185, ч.2 ст.304 КК України, та призначити йому покарання: -за ч.2 ст.185 КК України - у виді позбавлення волі на строк один рік; -за ч.2 ст.304 КК України, із застосуванням ч.1 ст.69 КК України, - у виді позбавлення волі на строк два роки.

На підставі ч.1 ст.70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим суд призначив йому покарання за сукупністю злочинів - два роки позбавлення волі.

Вирок винесла суддя Марія Хоминець за участю прокурорки Боднар Г.Ю.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.