В Івано-Франківську затримали студента, який створив канал з продажу наркотиків

19-річний студент одного із вишів Івано-Франківська адміністрував і популяризував в мережі канал з розповсюдження наркотичних речовин. Правоохоронці задокументували протиправні дії підозрюваного, а також затримали його під час отримання чергової партії наркотиків.

Злочинну схему викрили оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю Івано-Франківській області. Правоохоронці проводили комплекс заходів в обласному центрі і на одній із вулиць зупинили чоловіка, під час поверхневої перевірки у якого виявили і вилучили поштове відправлення, у якому знаходилися полімерні пакунки із вмістом речовини схожої на наркотичний засіб канабіс. Для того, аби відвернути увагу від посилки і збільшити її вагу, у коробці правоохоронці виявили каміння.

«У подальшому правоохоронці з’ясували, що для розповсюдження наркотичних речовин зловмисник створив Telegram-канал і шляхом розміщення «закладок» збував їх. Збут одного граму канабісу у цьому чаті коштував 220 гривень. Поліцейські встановили і джерело надходження наркотиків та наразі розшукують спільників франківця», - повідомили в поліції.

Вилучене направлено на проведення експертного дослідження, а Telegram-канал ліквідовано.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Після проведення експертного дослідження та проведення усіх слідчих дій, вирішуватиметься питання про перекваліфікацію дій фігуранта, про оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.