У Калуші планують запустити переробку розсолів за підтримки Європейської комісії

10 лютого міський голова Калуша Андрій Найда, перший заступник Мирослав Тихий та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Іван Дембич взяли участь у зустрічі з представниками Німецької Експертної місії TAIEX.

Це ще одна зустріч щодо експертної місії «Управління видобувними відходами колишньої калійної промисловості на території міст Стебника та Калуша, оцінка фактичної локальної небезпеки, розробка рішень щодо зменшення забруднення підземних вод від небезпечних соляних відвалів», попередня була проведена у грудні 2021 року.

«Під час зустрічі було обговорені питання звіту щодо моніторингу, проведеного місією, та подальші кроки щодо відновлення виробництва. На сьогодні звіт подано на розгляд та затвердження Європейській комісії. Після цього його результати будуть офіційно оприлюднені та почнуться подальші підготовчі роботи щодо розвитку виробництва», - повідомили у Калуській міській раді.

Нагадаємо, що пропонується відновлення виробництва калійних добрив, що матиме позитивний вплив у соціальній сфері у зв’язку з появою нових робочих місць, з точки зору екології – зменшення потрапляння солей у навколишнє середовище. Заміна рідкої фази в відпрацьованих шахтних пустотах рудників твердою закладкою забезпечить зменшення ризиків просідання земної поверхні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.