Прикарпатці, які продавали підроблений алкоголь, відбулись штрафами

Калуський міськрайонний суд виніс вирок двом прикарпатцям, які організували збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

«З початку літа 2019 року по січень 2021 року чоловік та жінка, діючи спільно, з корисливих спонукань, за попередньою змовою групою осіб, з метою використання при продажу товарів, збуту, незаконно придбали та зберігали при невстановлених слідством обставинах підроблені марки акцизного податку на алкогольні напої, а також збували їх», - йдеться у вироку суду.

При цьому, вони не були особами, які зареєстровані як суб`єкт підприємництва у законному порядку, та не мали відповідних дозволів (ліцензії), якими встановлювався порядок виробництва та обігу підакцизних товарів.

Обвинувачені збували горілку та коньяк відомих марок з підробленими акцизними марками.

31 січня 2022 року обвинувачені уклали угоди про визнання винуватості.

Суд затвердив угоди та визнав обвинувачених винними.

Чоловік отримав остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді штрафу в розмірі 4 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 68 000 (шістдесят вісім тисяч) гривень без конфіскації майна та з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Жінка отримала остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді штрафу в розмірі три тисяч вісімсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 64 600 (шістдесят чотири тисячі шістсот) гривень без конфіскації майна та з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Вирок винесла суддя Ірина Сухарник за участю прокурора Мельника В.М.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.