На Івано-Франківщині представники Словаччини презентували перспективи міжнародної співпраці

9 лютого голова Івано-Франківської Світлана Онищук та заступник голови ОДА Віталій Ільчишин зустрілися із делегацією посадовців Словацької Республіки.

Радник Прем’єр-міністра Словацької Республіки Едуард Бураш презентував новий інструмент розвитку міжрегіонального співробітництва – «Європейську групу територіального співробітництва між Словаччиною та Україною». Передбачається, що до неї входитимуть Пряшівський та Кошицький край Словацької Республіки та Івано-Франківська, Львівська і Закарпатська області України.

В ході зустрічі сторони обговорили можливі напрямки співпраці, зокрема, в сфері культури, освіти, релігійного туризму.

«Європейська група територіального співробітництва між Словаччиною та Україною – це інструмент, який може відкрити нові можливості співпраці між областями. Нам важливо розуміти, що Івано-Франківщина готова для співробітництва. Тому чекаємо вас на «Днях України» в Кошице, де ви зможете презентувати свої напрацювання», – підкреслив Едуард Бураш.

У свою чергу, Світлана Онищук запросила іноземних гостей до участі у фестивалі «Карпатський простір», який планується провести у травні.

«Зараз дуже важливою є сприяння і підтримка європейських партнерів. Європейське територіальне об’єднання, яке планується створити, сприятиме участі Прикарпаття у нових програмах транскордонної співпраці в майбутньому», – підсумувала зустріч Світлана Онищук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.