Влада Івано-Франківська обіцяє відновити дитячий садок на вулиці Чорновола

Влада Івано-Франківська планує на території колишнього дошкільного закладу по вулиці Чорновола побудувати сучасний дитячий садок і частково вирішити проблему забезпечення місцями дітей центральної частини міста, де відсутня територія для забудови. Про це повідомили в Департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

Теперішні приміщення Івано-Франківської єпархії російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) по вул. Чорновола, 6 та 6Б колись належали відділу освіти Івано-Франківського міськвиконкому. У двох одноповерхових будівлях загальною площею 300 кв. м. розміщувався дитячий садок на 3 вікові групи (садок відвідували близько 100 дітей).

Заклад розміщувався у пристосованих приміщеннях, а в цей період уже здавались в експлуатацію дошкільні заклади, збудовані за типовими проектами. Тому у 1986 році заклад закрили, а дітей перевели в інші новозбудовані дошкільні заклади з метою будівництва закладу за типовим проектом на даній території. Тривалий час приміщення колишнього дитячого садка пустувало і не використовувалось. Будівництво не було розпочато внаслідок назрілих економічних проблем.

У 2006 році виконком міської ради передав в оренду (строкове користування) єпархії УПЦ МП два нежитлових приміщення загальною площею 300 кв. м для використання під молитовний будинок та канцелярію єпархіального управління (до завершення будівництва храму на вулиці Довженка, 2). Церкву на вулиці Довженка, 2 завершили будувати у 2009 році, однак так звана УПЦ МП так і не звільнила приміщення.

Після цього між містом та Івано-Франківською єпархією УПЦ МП розпочалась судова тяганина.

Верховний Суд поставив крапку у багаторічній судовій тяганині: підтримав позовні вимоги Івано-Франківського міськвиконкому та зобов’язав Івано-Франківську єпархію УПЦ МП звільнити приміщення на вулиці Чорновола, 6 та передати його у постійне користування департаменту освіти і науки міської ради. Однак, громада УПЦ МП не виконує рішення суду та відмовляється звільнити приміщення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.