Киянин, який вкрав авто у Калуші, відсидів більше 5 років у тюрмі

Суд визнав винуватим мешканця Києва, який поцупив автомобіль «Ауді-80» в Калуші.

У судовому засіданні з’ясувалося, що мешканець м. Києва зі своїм знайомим перебували біля будинку по вул. Литвина в м. Калуші, де помітили автомобіль марки «Ауді-80». В подальшому, обвинувачений, підійшов до передніх дверцят автомобіля та за допомогою викрутки пошкодив замок і відкрив дверцята. В автомобілі віднайшли запасні ключі замка запалювання, один із них сів за кермо автомобіля, запустили двигун та втекли.

Перебуваючи у салоні автомобіля, обвинувачений помітив біля заднього сидіння ящик, у якому знаходились інструменти та запчастини, які він вирішив також викрасти. Своїми діями він спричинив потерпілому матеріальну шкоду.

«У ході розгляду справи між прокурором та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості. Мешканець Києва підтвердив, що незаконно заволодів транспортним засобом спільно зі своїм знайомим, а інструменти та запчастини він викрав сам. Потерпілі заявляли, що претензій до обвинуваченого не мають, а прокурор просив затвердити укладену угоду. Суд перевіривши обставини справи, дійшов до висновку про необхідність призначення мешканцю Києва 5 років 4 місяці позбавлення волі без конфіскації майна. Враховуючи, що обвинувачений з 2017 року знаходився під вартою, то суд зарахував попереднє ув’язнення в строк відбування покарання та звільнив його у зв`язку із фактичним відбуттям», - повідомили у Калуському міськрайонному суді.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.