Прикарпатець, який скачав дитячу порнографію, отримав умовний термін

Фото ілюстративне

Тисменицький районний суд виніс вирок пркиарпатцю, який незаконно придбав та зберігав дитячу порнографію без мети збуту.

Обвинувачений у період часу з 07 липня 2018 року до 09 травня 2021 року із невстановлених інтернет-ресурсів завантажив і таким чином придбав 86 відеофайлів з дитячою порнографією. У подальшому обвинувачений у період часу з 18 лютого 2021 року до 13 травня 2021 року зберігав ці відеофайли на носії інформації - власному персональному комп`ютері марки «Qbox» із жорстким магнітним диском марки «Toshiba» об`ємом пам’яті 1 Tб без мети збуту. Дані відеозаписи відповідно до висновку судової мистецтвознавчої експертизи належать до дитячої порнографії.

Обвинувачений у судовому засіданні повністю визнав свою вину у висунутому обвинуваченні і пояснив, що дійсно у період 2018 - 2021 р., перебуваючи у житловому будинку своїх батьків, він користувався своїм мобільним телефоном та комп`ютером марки «Qbox», які підключені до всесвітньої мережі Інтернет. Під час користування додатком Telegram став учасником різних груп, йому надсилались файли з дитячою порнографією, які він зберігав без мети збуту. У скоєному щиро розкаявся.

Суд обмежив допитом обвинуваченого, визнавши недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які обвинуваченим та іншими учасниками судового провадження не оспорювались, зокрема, доказів на підтвердження вини обвинуваченого у вчиненні злочину.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.301-1 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк два роки. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування основного покарання у виді двох років позбавлення волі з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю один рік.

Комп’ютерну техніку та мобільний телефон конфіскували в дохід держави. Крім того, з обвинуваченого в дохід держави стягнуть 12600 гривень процесуальних витрат (вартість експертиз).

Вирок винесла суддя Марія Хоминець за участю прокурорки Боднар Галини Юріївни.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.