На Косівщині молодик підпалив будинок батьків і порізав матір

2 лютого о 23:30 на 102 надійшло повідомлення про те, що в селі Старому Косові загорівся житловий будинок.

За вказаною адресою негайно виїхали працівники групи реагування патрульної поліції, оперативники, слідчо-оперативна група, рятувальники та експерти-криміналісти. Працівники ДСНС спільними зусиллями із поліцейськими та небайдужими громадянами погасили пожежу.

«Поліцейські встановили, що загоряння сталося внаслідок того, що 25-річний чоловік, який проживав у будинки, розкидав у кімнатах пляшки із легкозаймистою речовиною. Напередодні між підозрюваним і його батьками виник конфлікт, у ході якого син схопив ніж і наніс колото-різані рани матері, а після цього вирішив спалити житло разом з батьками. Сусіди викликали поліцію та допомогли батькам вибратися з палаючого будинку, а до приїзду правоохоронців втихомирювали зловмисника», - повідомили в поліції.

Внаслідок пожежі повністю знищено домоволодіння, потерпілих батьків доставлено до медзакладу: у матері травми від ножових поранень, у батька – опіки тіла.

Слідчі затримали нетверезого підозрюваного (0,74 проміле) у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. З місця події вилучено речові докази і скеровано на експертизу.

Наразі правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна». Невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.